Снимка pixabayФинансовият пазар в Русия е изложен на големи рискове, а

...
Снимка pixabayФинансовият пазар в Русия е изложен на големи рискове, а
Коментари Харесай

Русия е 11-а в света по БВП и 120-а по устойчивост на финансовата система

Снимка pixabay

Финансовият пазар в Русия е изложен на огромни опасности, а развиването му не подхожда на мащабите на стопанската система. Това се показва в отчет на Сметната палата на Руската федерация, написа Агенция Кросс .

Авторите на доклада проучват развиването съветския финансов пазар от 2016 до 2018 година и правят оценка вероятностите пред него в интервала 2019-2021 година В документа се отбелязва, че макар изкачването си от 45-о до 43-то място в международната ранглиста по конкурентоспособност, Русия не е подобрила позициите си по развиване на финансовия пазар. През октомври предходната година страната е заемала 95-о място.

По индикатора " резистентност на финансовата система " страната е 120-а в света.

„ Това приказва за обилни опасности, присъщи на съветския финансов пазар по оценка на интернационалните специалисти “, написа в доклада на Сметната палата.

Русия е 11-а в света по номинален Брутният вътрешен продукт и 6-а по Брутният вътрешен продукт по паритет на покупателната дарба. Ниските позиции на страната по индикаторите за развиване на финансовия пазар приказват за неговата несъпоставимост с мащабите на стопанската система и потребностите ѝ от финансови запаси, на първо място от вложения, се показва в доклада.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР